Telegram Hayvan Grupları (2022 + Güncel)

Grup AdıBağlantı
Evcil Hayvan Sohbet Grubuhttps://t.me/evcilhayvanlarr
Hayvanlar.Nethttps://t.me/hayvanlarnet
Hayvanlar Alemihttps://t.me/hayvanlaralemi

Telegram Hayvan Grupları Nedir?

Telegram Hayvan Grupları genel itibariyle hayvan severler tarafından oluşturulmuş topluluklardır. Genellikle köpek, kedi ve kuş severlere bu gruba rastlayabilirsiniz. Bir Telegram Hayvan Grubu arıyorsanız doğru yerde olduğunuzu söylemeliyiz.

Bir evcil hayvan sahibisiniz ve hayvanınız ile alakalı aklınızda yanıtlayamadığınız sorular mı var? Cevabınız evet ise bu listede yer alan Telegram Hayvan Gruplarında sorularınıza yanıtlar bulabilirsiniz. Ayrıca eğer bir evcil hayvan sahibi olmak istiyorsanız Telegram Hayvan Sahiplendirme Grubuna katılabilirsiniz.

Hayvan Nedir?

Hayvanlar olarak adlandırılan türler arasında büyük farklılıklar vardır. Aşağıdaki Şekilde bazı varyasyonları görebilirsiniz . Bu çeşitliliğe rağmen, tüm hayvanlar tarafından paylaşılan bir dizi özellik vardır. Tüm hayvanlar hangi özellikleri paylaşır? Öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Temel Hayvan Özellikleri

Hayvanlar, çok hücreli ökaryotlardır. Bütün hayvanlar heterotroftur. Kendi besinlerini üretemedikleri için diğer canlıları yerler. Tüm hayvanlar ayrıca farklı işler yapabilen özel hücrelere sahiptir. Çoğu hayvan da daha yüksek organizasyon seviyelerine sahiptir. Özel dokulara, organlara ve hatta organ sistemlerine sahip olabilirler. Daha yüksek organizasyon seviyelerine sahip olmak, hayvanların birçok karmaşık işlevi yerine getirmesine izin verir. Bir canlıyı neyin hayvan yaptığına dair görsel bir giriş için şu kısa videoyu izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=DXPhJUHooP8

Hayvanlar Ne Yapabilir?

Hayvanlar, özelleşmiş hücreleri ve daha yüksek organizasyon seviyeleri ile diğer ökaryotların yapamadığı birçok şeyi yapabilirler.

  • Hayvanlar, çeşitli uyaranları algılayabilir ve hızlı bir şekilde yanıt verebilir. Işık, ses, dokunma veya diğer uyaranları algılayabilen özel sinir hücrelerine sahiptirler. Çoğu hayvan, vücudu uyaranlara yanıt vermeye yönlendirebilen bir sinir sistemine de sahiptir.
  • Tüm hayvanlar, en azından yaşam döngülerinin bir aşamasında hareket edebilir. Özelleşmiş kas ve sinir dokuları harekete izin vermek için birlikte çalışır. Hareket edebilmek, hayvanların aktif olarak yiyecek ve eş aramasını sağlar. Ayrıca avcılardan ve diğer tehlikelerden kaçmalarına yardımcı olur.
  • Hemen hemen tüm hayvanlarda yiyeceklerin iç sindirimi vardır. Hayvanlar diğer organizmaları tüketir ve bunları sindirmek için özel doku ve organları kullanabilir. (Mantarlar gibi diğer heterotroflar besinleri doğrudan çevreden emer.)

Hayvanların Genel Yaşam Döngüsü

Birçok hayvanın nispeten basit bir yaşam döngüsü vardır. Aşağıdaki Şekilde genel bir hayvan yaşam döngüsü göstermektedir. Çoğu hayvan, yaşamlarının çoğunu diploid organizmalar olarak geçirir. Hemen hemen tüm hayvanlar cinsel olarak ürerler. Diploid yetişkinler, haploid sperm veya yumurta üretmek için mayoz bölünme geçirir. Döllenme, bir sperm ve bir yumurta birleştiğinde meydana gelir. Oluşan diploid zigot bir embriyoya dönüşür. Embriyo sonunda bir yetişkine dönüşür ve genellikle yolda bir veya daha fazla larva aşamasından geçer. Larva (larva, çoğul), birçok hayvanın yetişkin olmadan önce geçtiği ayrı bir yavru formudur. Larva formu yetişkin formundan çok farklı olabilir. Örneğin, bir tırtıl, yetişkinken kelebeğe dönüşen bir böceğin larva formudur.

Yorum yapın